Vossen koekjes met Easy Peasy Stencil

Het vossen stencil was het allereerste idee voor de Peter’s Easy Peasy stencils die ik samen met Koek-it heb ontworpen. 
We waren wat aan het praten over traktaties voor op school en hoe handig het zou zijn als je leuk maar snel 30 koeken zou kunnen maken. En dat kan natuurlijk heel gemakkelijk met een stencil! Ik ga je laten zien hoe je dit doet.

Op Koek-it vind je algemene tips over de stencils.

Benodigheden:

  • Je favoriete koekjes recept (kies er eentje die niet uitloopt)
  • Beetje kurkuma en rode kleurpoeder
  • Stevige royal icing in wit en licht roze
  • 20 seconden icing in zwart
  • Vossenuitsteker en vossen stencil
  • Paletmesje

Maak het deeg volgens het recept. Om het deeg oranje te kleuren, heb ik wat kurkuma en rode kleurpoeder (waar je bijv. ook accenten mee aan brengt op verschillende taart- en koekdecoratie) toegevoegd.  Mijn testen met kleurstof gel zorgde voor heel breekbaar deeg vandaar dat ik het met poeder heb gekleurd. Je kan natuurlijk ook gewoon oranje kleurpoeder gebruiken als je dat hebt!

Toen het deeg klaar was vond ik  het in eerste instantie oranje genoeg, maar voor ik het in plastic folie in de koelkast weg had gelegd heb ik er nog een klein beetje rode kleurpoeder doorheen gekneed.

Links: gewoon deeg, midden: deeg na het mengen, rechts: deeg met extra rood poeder.

Als het deeg goed koud is kun je het uitrollen,  de vossen uit steken en afbakken. 
Let goed op dat ze goed gaar zijn, dit zie je minder goed ivm de kleur.

De vossen na het bakken.

Wanneer de koeken zijn afgekoeld kun je aan de slag met het stencil.

Leg het stencil op een koek, hou hem met één hand goed vast en smeer voorzichtig de witte icing op de onderkant. Smeer je paletmesje af en ga nogmaals over het stencil heen om de overtollige icing er af te schrapen. Til vervolgens het stencil voorzichtig op. Ga direct door met de rest van de  koeken, zo hoef je het stencil niet tussendoor schoon te maken.

Wanneer je klaar bent met de witte icing maak je het stencil direct schoon met lauwwarm water en droog je het goed af. 
Laat de koeken goed uitharden voor je verder gaat!

Herhaal de techniek voor de oortjes wanneer de icing goed is uitgehard.

Spuit met 20 seconden icing de oogjes en de neus op. 

Ik leg de koeken daarna onder de ventilator of in de oven (op max. 50 graden) om te voorkomen dat er kraters in de icing komen.

Klaar! Heb je vragen over deze koeken of de stencils? Stel ze gerust!

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.