De Sims 4 – Legacy

Vanaf The Sims House Party speel ik de populaire franchise al. Ik was obsessed. Toen The Sims Hot Date bekend gemaakt werd, had ik zelfs een kalender gemaakt waarop ik elke dag kon afstrepen dat we weer een dag dichter bij de release waren. En van klasgenoten kreeg ik te horen dat ik mijn mond eens moest houden over Sims. Dus, ja. Ik hou van het spel.

Met De Sims 2 werd het mogelijk om generaties te creëren en daarmee werd de Legacy uitdaging bedacht.
Er waren veel verschillende Legacy uitdagingen met ieder zijn eigen regels. Maar voor mij is het bij De Sims 2, De Sims 3 en nu met De Sims 4 eigenlijk altijd als volgt;

  • Geen cheats. Geen geld, geen behoeftes vervullen, skills cheaten enz.
  • Als het kan, de hele familie woont met alle generaties in hetzelfde huis. Maar het hóeft niet. Zeker toen het vanaf De Sims 3 mogelijk werd dat Sims buiten je actieve huishouden ook verouderden.
  • En natuurlijk; zoveel mogelijk generaties spelen.

Het verste wat ik ooit ben gekomen is in De Sims 2, waar ik tot en met 6 generaties heb gespeeld. De Sims 3 had problemen met mijn Legacy familie waardoor ik daar nooit zover ben gekomen. Door mijn lichamelijke problemen heb ik niet veel De Sims 4 kunnen spelen en dat lukt eigenlijk nog steeds niet vaak, maar ik probeer het wel en geniet er van om toch weer een Legacy familie te spelen!

Ik wil het blog gebruiken om een beetje bij te houden wat er gebeurt in mijn Legacy familie. Ik wil proberen dit te ondersteunen met screenshots, maar omdat ik al een poosje heb gespeeld voor ik bedacht dat ik het bij wilde houden kan ik dit voor het eerste deel nog niet verzorgen.

Samenvatting wat er tot nu toe is gebeurd lees je hieronder!

Familie Dawkins

Jay Dawkins, de grondlegger van de familie, is gedownload van de Gallery en naar smaak qua kleding aangepast.

Mijn intentie was met hem de Jungle van ‘Jungle Avonturen’ te verkennen door hem regelmatig erheen te sturen om steeds een stukje verder te komen. Maar uiteindelijk vond ik het zo leuk om met hem te spelen dat hij vanzelf mijn nieuwe Legacy Sim werd… en door al het harde werken om de carrière ladder van Astronaut te beklimmen kwam het er niet meer van om op avontuur te gaan in de jungle.

Zijn huis stond in Windenburg. Een klein maar fijn huis, wat door de tijd heen werd verbouwd en uitgebreid. Hij wilde namelijk een tuin om planten te verbouwen. En toen hij zijn geliefde Marcus tegen het lijf liep en ze zijn gaan trouwen, volgde er ook een schuurtje in de tuin waar Marcus aan houtbewerking kon doen.

De grote tuin verleende ook een prima plek om zelf een raket te gaan bouwen, dus naast zijn werk als Astronaut was Jay daar mee bezig! Hij heeft het voor elkaar gekregen de raket volledig te upgraden en er ook mee naar Sixam te reizen.
Naast zijn raket en tuinieren, heeft Jay ook enkele boeken geschreven.

De twee geliefden hadden een kinderwens (anders was de Legacy snel klaar) en adopteerden een zoon, Simon. Het huis kreeg nog een verdieping erbij zodat er een slaapkamer was voor Simon, maar ook een fitness ruimte voor Marcus.
Simon had in zijn jeugd zijn ups en downs, maar was voornamelijk een voorbeeldig kind wat hard werkte op school. Toen hij jongvolwassen werd koos hij voor de wetenschap carrière.

Jay en Marcus waren beide inmiddels ouderen geworden en Jay heeft nog een flinke tijd doorgewerkt tot hij uiteindelijk toch met pensioen ging. Marcus werkte nog door in de sportcarrière. Uiteindelijk werd het tijd om te verhuizen naar een groter huis, want het begon uit zijn voegen te barsten.

Het oude huis van de familie Dawkins. Dit is de benedenverdieping, er zaten nog 2 verdiepingen boven.

Ze verhuisden naar Brindleton Bay waar ze een leeg kavel kochten en waar ik volledig from scratch een huis heb gebouwd.
Het is niet mijn béste werk qua bouwen, maar ik wilde genoeg kamers, een goede indeling en nog genoeg ruimte overhouden voor een plantenkas in de tuin en een plek voor de raket van Jay. Dus je kunt je voorstellen dat ik wat compromissen heb moeten maken.
Op de zolder is ruimte voor zooi én voor een wetenschapslab in huis voor Simon, ieder heeft zijn eigen slaapkamer, er is een computerkamer, fitnesskamer en er is beneden nog een grote kamer over om in de toekomst nader in te vullen.

Jay heeft nog fijn kunnen genieten van het nieuwe huis en ze zijn ook nog op kampeer vakantie geweest met zijn allen. Maar zijn dagen waren geteld en hij overleed.
Marcus en Simon rouwden om hem maar met het idee dat Jay een goed leven had gehad gingen ze verder met hun leven.
Simon heeft de hoogste promotie in de wetenschapcarrière bereik (en is ontelbare keren ontvoerd door aliens, maar is tot op heden nog niet zwanger terug gekomen). Hij besloot dit te vieren met… een kloon van zichzelf?!

Hij had er dus ineens een ‘broer’ bij; Maarten.
Maarten lijkt heel leuk en aardig (want hij is immers een kloon van Simon) maar hij heeft zijn zinnen gezet op een criminele carrière, heeft een club opgezet die “De Boefjes” heet (vul zelf maar in wat de clubactiviteiten zijn) en heeft verschillende vijanden gemaakt (waardoor Cora van de Kerkhof als aartsvijand, terwijl zijn ‘broer’ zijn zinnen heeft gezet om haar van Christiaan af te pikken…). Dus het is eigenlijk meer zijn ‘evil twin’…

Zo, jullie zijn bijgepraat. Volgende update hopelijk met meer screenshots, zodat jullie een beter beeld bij het hele verhaal hebben. 🙂

You may also like

2 comments

  1. Net een soap haha! Wel een leuk idee dit. Ik ga als de nieuwe site af is mijn legacy-perikelen en andere verhalen gewoon weer op het (snw) forum posten, is minder gedoe dan op de site zelf. En misschien kan ik dan weer wat leven in het forum blazen ofzo xD

    Ben benieuwd wat de evil twin allemaal gaat doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.