Lawn Fawnatics – Uitdaging 33

De nieuwe uitdaging van Lawn Fawnatics draait om creatieve ‘vouwen’ in een kaart. Dit kan van alles zijn; een doosje, een pop-up, een andere soort vorm enz.

Direct kwam het idee in mijn hoofd om een kaart te maken die je kan uitvouwen, waardoor het een heel groot landschap wordt. Wederom wilde ik dit doen met de zee-thema stempels omdat ik die zó leuk vind. Aan de slag!

Als eerste ging ik uitvogelen hoe ik een uitvouwbare kaart moest maken. Dit is wat ik heb gedaan;

  • Een rechthoek van 13,5 cm bij 27 cm uitgesneden.
    • Rillen in het midden.
  • Een rechthoek van 13,5 cm bij 28 cm uitgesneden
    • Rillen op 13,5 cm afstand en op 27 cm afstand.
  • Het gerilde rechthoekje van 1 cm bij 13,5 cm met goede lijm aan het andere papier plakken.

Hou hierbij in de gaten dat de dikte van het papier meespeelt in hoe precies alles op elkaar uitgelijnd staat uiteindelijk. Ik heb bijvoorbeeld de strook je die je vastplakt uiteindelijk nog een klein beetje korter gerild zodat alles netter op elkaar zat wanneer alles was ingevouwen.

Op alle panelen heb ik een oceaan achtige achtergrond geplakt met een watercolor papiertje van de Action. Het zand heb ik gemaakt door met (goedkope) inkt te blenden en met waterverf spetters te maken. Deze zijn vervolgens uitgesneden in verschillende heuveltjes met die cuts.
Ik heb gezorgd dat alles ten opzichte van elkaar even hoog op de kaart kwam, zodat alles mooi doorloopt. Houdt rekening met het opplakken van het zand, dat de kaart nog goed moet kunnen vouwen. Hierdoor heb ik soms een heel klein stukje af gesneden zodat het niets in de weg zat.

Vervolgens ben ik een kleurenschema gaan uitvogelen en alles gaan stempelen, kleuren en uitsnijden. Omdat ik niet zeker wist wat ik allemaal wilde gebruiken en veel keus wilde hebben tijdens het maken van de kaart had ik uiteindelijk vier vellen vol… haha!

Na een aantal avonden stempelen, kleuren en snijden was het tijd om alles in elkaar te gaan puzzelen en op te plakken. Ben zo blij met het resultaat!

Het is echt een van mijn favoriete kaarten die ik ooit heb gemaakt! Wat vinden jullie er van? Wat is je favoriete deel van de kaart?

You may also like

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.